torstai 11. lokakuuta 2012

Yli 100 kirkkoa

Jos Materssa kaipaa paikkaa hiljentymiseen, niin vaihtoehtoja riittää. Voi mennä joko luontoon tai kirkkoon. Materassa on yli 100 (!) kirkkoa. Sassin alueella kirkkoja on joka puolella. Kaikki tosin eivät ole Sassin alueella. Pääosin kirkot ovat satoja vuosia vanhoja, mutta uuden kaupungin puolelta löytyy modernejakin. Kirkonkellot soivat jossain päin kaupunkia vartin välein.
Madonna de Idris ja valonsäde. Vasemmassa alakulmassa näkyy
vähän S. Pietro Caveoso -kirkkoa.
 
Useimpiin kirkkoihin on vapaa pääsy, muutamiin on muutaman euron pääsymaksu. Jos kirkot ovat avoinna, eivätkä suljettuina esimerkiksi remontin takia, kirkot ovat harvoin tyhjillään. Sattumalta olen päätynyt sekä iltamessuun että hautajaisiin. Katoliseen tyyliin kirkot ovat paljon koristeellisempia kuin luterilaiset, täynnä maalauksia sekä veistoksia. 97% italialaisista on katolilaisia.

Duomo-katedraali on rakennettu keskeiselle kukkulalle, joten sen näkee melkein kaikkialta Sassin alueelta. Muita hienoja kirkkoja ovat muun muassa S. Pietro Caveoso ja S. Agostino. Jos ylipäätään haluaa käydä kirkoissa, kannattaa vierailla useammassa.

Madonna de Idris.
Toistaiseksi olen käynyt noin kymmenessä kirkossa. Suosikkikirkkoni on Madonna de Idris. Se on materalaiseen tapaan kaiverrettu kallioon. Ulkoa päin se on todella vaikuttavan näköinen: rosoinen kallio jonka huipulla on risti. Sisään pääsee maksamalla kolmen euron pääsymaksun. Kirkossa maalaukset on maalattu suoraan kallion pintaan. Osa maalauksista on jo hyvinkin rapistuneessa kunnossa. Toisin kuin yleensä katolilaisissa kirkoissa, kultaloisto puuttuu.

Tuomo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti