keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Barissa ja kirjakaupassa

Palattuani Kreikasta jäin yhdeksi yöksi Bariin. Koska olen ollut Italiassa toistaiseksi vain pienillä paikkakunnilla, kaupungissa oli ison kaupungin tuntua. Suurkaupunki Bari ei kuitenkaan ole, sillä kaupungissa asuu noin 320 000 ihmistä. Koska yliopisto sijaitsee keskustassa, kaupungin yleisilme on nuorekas. Vastaantulevista ihmisistä valtaosa on nuoria aikuisia tai opiskelijoita. Terminaalien vieressä on historiallinen keskusta. Barissa sijaitsee Materaa lähinnä oleva lentokenttä. Yhden päivän kokemuksella Bari vaikutti mukavalta ja viihtyisältä paikkakunnalta, vaikkei kaupunki olekaan mikään Venetsia. 

Itselleni tärkeää oli löytää kirjakauppa, jossa myytiin englanninkielisiä kirjoja (Materasta en ole sellaista löytänyt, tai jos kirjakaupassa onkin ollut jokunen englanninkielinen kirja, niin ne eivät ole olleet ollenkaan kiinnostavia). Matkalukemistoni oli lopussa. Päädyin ostamaan klassikon, Daniel Defoen Robinson Crusoen (Oxford World’s Classics). Enempää kirjoja en ostanut, sillä olen kuukauden aikana ostanut muun muassa vaatteita, ja aion mahduttaa kaikki tavarani aikanaan matkalaukkuuni. Jos ylipäätään aikoo ostella Italiassa vaatteita tai tuliaisia, niin tänne ei kannata matkustaa matkalaukku täynnä. Kaiken tarvittavan voi ostaa ja useimmiten halvemmalla kuin Suomessa (ei tosin kaikkialla, merkkiliikkeessä esim. miesten kauluspaita voi maksaa 150 euroa). Tosin kannattaa ottaa mukaan kaikki, mitä tarvitsee taiteellisessa työssään.

Nyt muutes en enää ole residenssissä  yksin, sillä kapellimestari Jukka-Pekka Kuusela on seuranani residenssissä kolmisen viikkoa.

Tuomo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti