maanantai 29. lokakuuta 2012

Rooma

 
Sikstuksen kappelin katossa on jotain tuttua: Aatamin luominen.
Matkustin Roomaan bussilla (Matera Piazza Matteotti - Roma Tiburtina). Suora yhteys kesti 6 tuntia ja maksoi 30 euroa. Paluumatkalla tulin junalla Roma Terministä Bariin (4 tuntia, 54e) ja sieltä jatkoin FAL-junalla (1,5 tuntia, 4,5e) Materaan.

Majoituspaikkanani oli hotelli lähellä Termini-asemaa. Koska Termini on liikenteen solmukohta, siitä pääsi kätevästi minne tahansa. Molemmat metrolinjat kulkevat Terminin kautta. Lisäksi joutui käyttämään jatkuvasti myös busseja sekä raitiovaunuja, koska metrolinjat eivät kulje kaikkiin mielenkiintoisiin paikkoihin tai kaupunginosiin. Liikennevälineissä oli välillä pientä säätämistä. Perjantai-iltana metron B-linja oli jostain syystä suljettu. Lauantaisen mielenosoituksen takia bussit lähtivät eri paikasta kuin normaalisti.


Pietarinkirkon aukiolla. Taustalla valkoisen katoksen alla on myös
paavi, vaikkei häntä tässä kuvassa juuri näykään.
Näin paavin. Paavi pitää Pietarinkirkon aukiolla julkisen vastaanoton keskiviikkoisin klo 11, ellei ole matkoilla. Tapasin Suomen suurlähettilään ja keskustelimme muun muassa residenssimme avajaisista. Vierailin Villa Lantessa, joka sijaitsee Gianicolo-kukkulalta, ja jolta avautuu upea näkymä koko Roomaan.Pantheonin pyöreän kupolin reiästä valo (ja myös sade) pääsevät sisään.
Pääsin tutustumaan Roomassa sijaitsevaan taiteilijaresidenssiin, joka on tarkoitettu pohjoismaissa asuville taiteilijoille. Kyseessä on Circolo Scandinavo - Residence in Rome for Nordic Artists. Residenssiin voivat siis myös suomalaiset taiteilijat hakea. Siellä voi käydä tutustumassa.

Fontana di Trevi, tai osa siitä.

Rooma on ihme. Hyvä tapa tutustua kaupunkiin on kävellä. Tai seurata vaikkapa jollakin aukiolla kaupungin kuhinaa. Suosikkikohteitani ovat erityisesti:
Sikstuksen kappeli


Colosseum.
Valokuvia tuli otettua enemmän kuin ikinä missään, noin viitisen sataa. Ohessa muutamia.

Tuomo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti