Kuinka päästä Materaan ja residenssiin

LENTÄEN BARIIN

Matera sijaitsee Basilicatan maakunnassa Etelä-Italiassa. Lähin lentokenttä on Barissa, josta on matkaa Materaan noin 60 kilometriä. Bariin siis kannattaa varata lennot. Lentokentän ja Materan välillä kulkee bussi, joitakin kertoja päivässä molempiin suuntiin. Bussien lähtöpaikan löytää, kun menee lentokentän pääovista oikealle. Bussien luona on myös pieni, mutta todellakin pieni ja huomaamaton kyltti aikatauluista. Aikataulun (Linea Bari Palese - Altamura - Matera) löytää myös täältä, mutta asia kannattaa tarkistaa vielä paikan päällä. Bussimatka maksaa 4 euroa (syksy 2012) ja matka kestää noin tunnin ja viisitoista minuuttia. Bussit ovat viihtyisiä moderneja 25-paikkaisia linja-autoja.

Lentokentältä voi myös ottaa taksin, mutta hinta on noin 70 euroa (hinta kannattaa tarkistaa ennen matkaa). Halutessaan voi vuokrata lentokentältä auton, jos suunnitelmassa on matkustaa pitkin maakuntaa enemmänkin. Ja eräs vaihtoehto on myös mennä Barin keskustaan ja kulkea sieltä joko junalla tai linja-autolla Materaan, mutta paras julkinen yhteys on suoraan lentokentältä Materaan.

Bussi kulkee maaseudun ja Altamuran kaupungin läpi. Materassa bussi pysähtyy pienelle aukiolle, jota kutsutaan sekä Piazza Matteotti että Piazza Moro -nimillä, vaikkei kylttejä näkyvillä paikoilla olekaan. Matteotti ja Moro ovat myös katujen nimiä. Myös juna-asema, Matera Centrale, on vieressä. Eräs vaihtoehto on ottaa tästä taksi, mutta voi myös kävellä residenssiin. Matkaa asemalta residenssiin on noin 800 metriä.

Piazzetta S. Biagiolta lähtevät portaat kohti residenssiä.
Matteotti-aukiolta lähtee tie nimeltä Via Roma (vastakkaisella suunnalla kuin juna-asema). Kulje sitä Piazza Vittorio Venetolle ja jatka siitä Via San Biagio -katua, joka löytyy aukion vastakkaiselta puolelta, eteenpäin. Ohitat aukion nimeltä Piazza S. Rocco (joissakin kartoissa aukio on Piazza San Giovanni). Kävele Piazzetta S. Biagiolle (jos tulee taksilla, niin taksi tulee tilata tälle Piazzetta S. Biagiolle) asti ja lähde siitä oikealle, Rione S. Biagio -kyltin kohdalta, portaat alas. Residenssin ovelle ei nimittäin pääse autolla. Loppumatka, reilut kolmekymmentä metriä, pitää joka tapauksessa kulkea kävellen kapeaa jyrkkää mutkittelevaa kujaa pitkin. Kujalla kävellessä ohitat kohta oikealla puolella kyltin "Comune di Matera - Cittá dei Sassi", mutta vielä on jatkettava suoraan eteenpäin. Seuraavasta risteyksestä on käännyttävä vasemmalle. Parin porrasaskeleen jälkeen näkee rakennuksen seinässä, portin takana, Fondazione Sassi -kyltin sekä vihreän oven, jonka vieressä on numero 7. Se on residenssi. Osoite on S. Pietro Barisano 7.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti