maanantai 22. lokakuuta 2012

Kanjonin toisella puolella


Matera kuvattuna kanjonin vastakkaiselta puolelta.
Viime viikonlopun kohokohta oli käydä Murgian puistossa, kanjonin toisella puolella, tutustumassa luoliin. Luolia on yli sata. Sain tietää, että kaikki luolat olivat alunperin kirkkoja! Luolien paljouden näkee paremmin Materan puolelta. Useimpiin luoliin on hieman hankala päästä, koska ne ovat jyrkkien kallioiden reunalla.


Taustalla kanjoni.
Kirkkojen luolamaalaukset olivat jo kuluneita. Aikoinaan myös saksalaiset ovat varastaneet maalauksia. Nyt puisto on suosittu vierailukohde.

Sitten viime blogipäivityksen on muutenkin tapahtunut monenlaista, vaikka kurkkukipu onkin hieman rajoittanut menoa. Kävin kuuntelemassa kirjailija Lino Patrunon haastattelua Palazzo Gattinissa sekä tutustumassa entisajan materalaiseen elämiseen Casa Grotta -museossa (Materassa on itse asiassa kaksi samannimistä ja -teemaista museota).

Huomenna matkustan Roomaan. Minulla on muun muassa tapaamiset Suomen suurlähetystössä sekä Villa Lantessa sijaitsevassa Suomen Rooman-instituutissa. Matkaohjelman suunnittelu on vienyt paljon aikaa, mutta olen varma että se on kannattanut ja suosittelen sitä myös muille, sillä Roomassa on aivan valtavasti nähtävää.

Tuomo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti