maanantai 5. marraskuuta 2012

Runoesiintyminen jazz-trion kanssa


Quasi come Neruda - love poems & jazz trio
Esiinnyin Materassa toisen kerran, tällä kertaa jazz-muusikoiden kanssa. Menin ystävieni kanssa kuuntelemaan, kun gravinalainen runoilija Salvatore Ugo Digennaro esiintyi jazz-trion kanssa Vicolo Cieco -baarissa (Via Fiorentini) perjantai-iltana 2.11.

Salvatorea kuunnellessa minulle tuli tunne, että minäkin haluan lukea runojani yleisön edessä tänä iltana. En ollut etukäteen suunnitellut sitä mitenkään ja tilaisuudestakin kuulin vasta tuntia ennen sen alkamista. Salvatorelle ja muusikoille esiintymiseni kävi mainiosti. Niinpä minä luin runojani englanniksi ja suomeksi (jotta yleisö saisi käsityksen, minkälaista suomen kieli on) Salvatoren esiintymisen jälkeen. Muusikot säestivät minua. Ja vaikka emme tietenkään olleet harjoitelleet yhdessä yhtään, ammattimuusikot osasivat soittaa sopivaa musiikkia, kun kerroin heille parilla sanalla runon sävyn. Yleisö otti minut iloiten vastaan.

Jos haluaa esiintyä Materassa, tai vaikkapa järjestää näyttelyn galleriassa, niin aina kannattaa kysyä. Tosin kirjallisuudessa, tai runoudessa, täytyy ottaa huomioon kieli. Eli tulee olla jonkinlaisia käännöksiä, vähintään englanniksi, mutta mieluiten tietysti italiaksi, jotta yleisö ymmärtäisi paremmin. Lukeminen pelkästään suomeksi ei liene mielekästä.

Tuomo

PS. Jukka-Pekan lähdettyä talo on hiljentynyt. Niinpä olen alkanut taas huutaa. Olen nimittäin Mieskuoro Huutajien jäsen ja täälläkin on hyvä välillä harjoitella, jotta tuntuma säilyy. Olisi upeaa saapua Materaan esiintymään johonkin luolaan. Ohjelmistoon sopisi erinomaisesti ainakin Vuorenlouhijain laulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti