keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Musma ja satunnaisia havaintoja

Kävin nykytaidemuseo Musmassa (Museo della Scultura Contemporanea). Siellä kannattaa käydä. Kaikki teokset eivät olleet mielestäni kiinnostavia, mutta oli siellä myös paljon teoksia, jotka olivat hienoja. Eräs suosikkitaiteilijoistani oli Walter Valentini.

Tänään kävelin paljon uuden kaupungin kaduilla. Valtaosan ajasta olen ollut vanhassa kaupungissa eli Sassin alueella. Ja ainakin minulle mielenkiintoisimmat paikat löytyvät Sassista. Mutta jos haluaa esimerkiksi shoppailla, voi käydä vaikkapa Via Annunziatellan liikkeissä.

Reissuni on jo loppupuolella. Seuraavaksi muutamia satunnaisia havaintoja:

Materassa käy paljon turisteja. Syyskuussa näki päivittäin esimerkiksi japanilaisia tai saksalaisia turistiryhmiä, jonkin verran lokakuussakin, mutta marraskuussa ryhmät ovat käyneet vähiin.

Autot ovat suhteellisen uusia, mutta välillä tulee muutamia vanhoja autoa vastaan. Maalaisjärkeä käyttäen suojateillä on turvallista, koska autoilijat pysähtyvät, kun joku ylittää katua.

Pyöräilijöitä ei näe ollenkaan, jos ei lasketa ammattipyöräilijöitä joita ajoittain (enimmäkseen kesällä) pyöräilevät kilpapuvuissaan ohi.

Miehet pukeutuvat kauluspaitoihin ja naiset tyylikkäästi.

Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja auttavaisia. Ilmeisesti ero pohjoisitalialaisiin on merkittävä, mutta itse en osaa verrata.

Ihmiset ovat todella lapsirakkaita. Missä tahansa on lapsi, saa hän valtavasti huomiota.

Sää on jo melko koleaa. Talvisin kuulemma saattaa olla päivän tai pari luntakin.

Tuomo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti