sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Viikonloppu materalaisittain

Viikonloppuna tapahtui monenlaista. Ensinnäkin oli kaksipäiväiset Casa Neturalin avajaiset. Arkkitehti Andrea Paoletti on tehnyt kodistaan sosiaalisen kohtaamispaikan ihmisille, ideoille ja yhteistyölle. Neturalissa kohtaavat paikallisten ja muualta tulleiden ihmisten taidot ja tarinat. Siellä voi suunnitella eri alojen ihmisten kanssa yhteistyöprojekteja. "Be SOCIAL. Be COLLABORATIVE. Be NETURAL." Paikka myös majoittaa kaksi ihmistä kuukaudessa, viikoksi. Casa Netural löytyy Duomo-katedraalin viereiseltä sisäpihalta.

Lisäksi oli käynnissä Radio3-kanavan järjestämä korkeatasoinen Materadio-festivaali 21.-23.9.2012. Festivaalin ohjelmistossa oli enimmäkseen musiikkiesityksiä, mutta myös keskustelutilaisuuksia sekä näytelmiä. Sekä lyömäsoitinyhtye Tetraktiksen että laulaja Teresa Salgueiron (upea ääni) esitykset olivat huikeita. Tässä linkkejä videoihin: Tetraktis ja Teresa Salgueiro. Materadion tilaisuuksia oli muun muassa Casa Cava -kulttuuritalossa, joka on ihan residenssin vieressä, sekä Piazzetta San Pietro Barisanolla, jonne näkee residenssin terassilta (pystyi aloittamaan päivän ulkoilmakonsertin tahtiin). Esitykset myös taltioitiin nettiin ja radioon. Festivaali levittäytyi myös parille muulle paikkakunnalle. Tilaisuuksiin oli vapaa pääsy.

Viikonloppuisin on muutenkin vilinää. Lauantai-iltaisin perheet lapsineen ja ystäväporukat lähtevät kävelemään kaduille ja kohtaamaan tuttuja. Erityisesti Via del Corso on täynnä ihmisiä. Viikko sitten tungosta lisäsivät Piazza Vittorio Venetolle pystytetyt myyntikojut.

Päivisin lämpötila nousi hellelukemiin.

Tuomo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti