torstai 18. huhtikuuta 2013

Kartta

On tämä saatana työmaa!

Tuo on otsikko Youtube-videosta, jossa metsäkoneen kuljettaja on jumissa korvessa, mutta se sopii täydellisesti Materaan. Sassi eli vanha kaupunki on arviolta 70-prosenttisesti paskana eli rauniota. Syynä on paitsi se, että rakennukset on tehty joskus muinaisuudessa, myös se, että Italian hallinto tyhjensi alueen asuinkelvottomana joskus kauan sitten. 1960-luvun elokuvaohjaajat, jotka ohjasivat täällä romanttisia raunioelokuvia, kutsuivat tätä aavekaupungiksi.

Melkein kaikki korjausprojektit näyttävät olevan EU-projekteja. Myös tämä linna, jossa asumme, on EU:n remontoima. Hommiin on silmämääräisen arvion perusteella ruvettu 1990-luvun alussa, mutta kokonaisten kaupunkien korjaaminen on vähän sellainen saatanan työmaa, minkä voi huomata vaikka Berliinissä. Ja Berliini on jo about pystyssä. Matera ei.

Suomalaiset luulevat olevansa poikkeuksellisen äveriästä sakkia, joiden rahoilla koko muu Eurooppa elelee mukavasti. Minullakin teki mieli huutaa Silvio Berlusconille, kun satuin näkemään hänet Barissa viime sunnuntaina, että älä jätkä jumalauta lupaa jakaa mun rahoja italialaisille! Mutta voiko EU:n yhteisiä varoja käyttää enää paremmin kuin Materan korjaamiseen? Ei voi. Meinaan ylpistyä täällä, kun minunkin verorahojani on käytetty siihen, että maailman kaunein ja maailman vanhin paikka pelastetaan katoamiselta! Mummojen vaipat kalpenevat tämän projektin rinnalla. Käytetään vaippoihin mieluummin vaikka Yleisradion rahat. Suomessa on kuulemma viime aikoina keksitty ehdottaa sellaista. Tai keskoskaappeihin tai mihin se nyt oli.

Tai rahat pois Yleltä ja annetaan ne italialaisille, koska niillä on oikeita rahareikiä! Ei mitään maanteiden pinnoituksia Pohjois-Suomessa. Maailman Kulttuurihistorian Säilyttäminen.

Minulle on tullut tänne nainen ja kesä. Yhtä aikaa. Sattumaako? Molemmat on vieläpä tosi kauniita ja sexyjä. Uimareissu Bariin kestää tuollaiset kaksi tuntia suuntaansa, mutta ei se haittaa. Tänään ostin litran pullon kahden euron punaviiniä. En tiedä, onko se hyvää, mutta haluan vain tunnustaa, etten elä edellisen blogimerkintäni opetuksen mukaisesti.

Piirtelin tänään karttaa residenssiin. Loppumatka talolle paikoista, joihin pääsee autolla, on osoittautunut monille vaikeaksi. Oikeaa ovea on etsitty jopa kaksi tuntia. Olen päättänyt auttaa ja tehdä kartan. Perinteinen kartta ei auta, koska Sassi on kuin metsä. Täynnä portaita ja polkuja ja korkeuseroja. On piirrettävä näkyviin tunnistettavat virstanpylväät.

Projekti on vasta alullaan. Tein jo yhden sarjakuvamuotoon, mutta pohdiskelen sen käyttökelpoisuutta vielä. Liitän tähän yhden piirroksen. Selailuun sopivana tiedostona (ylempi) ja tulostettavana tiedostona (alempi). Ehkä siitä on hyötyä.

VilleEi kommentteja:

Lähetä kommentti