keskiviikko 7. elokuuta 2013

Matera finlandia incontri d´arte numero 1


Ennen residenssiin tuloa

Teimme Suomessa taidetuliaisia tänne Materaan. Kuvasimme Mariannen taulut (akryyli cottonduck -kankaalle) ja käännätimme Kaisan runot (Mistä voimani- näyttelystä) ja työstimme ne julisteeksi. Käännätimme myös Mikon sarjakuvaoriginaaleja löytämällämme liminkalaisella Pirkko Kukkohovilla. Ja kuin ihmeen kaupalla eräällä kävelyretkellä Marianne ja Mikko löysivät Donato Rizzin gallerian ja samalla jo sovittiinkin, että menemme kaikki yhdessä esittelemään työt. Tämän kohtaamisen jälkeen asiat sitten etenivät nopeasti ja sujuvasti, kiitos kaikkien avuliaiden italialaisten. Avajaispäivä sovittiin elokuun ensimmäiselle päivälle 2013.
Arte trenta sette -galleria

Ida ja Kaisa harjoittelevat Kaisan runoja. Kaisa lausuu ne suomeksi ja Ida, galleristi Donato Rizzin tytär lausuu ne italiaksi.
Mikko laittaa omia sarjakuvaoriginaalejaan ja tekeillä olevan albumin työvaiheita seinille. D. Rizzi, gallerian omistaja katselee vieressä.
Yhessä tuumin saahaan pysymään taulut seinillä. Marianne pitää, Juho naulaa, Kaisa kertoo onko suorassa.


 

Valmista tuli ja näyttely on avoinna 1.8. - 10.8. 2013.


Avajaiset

Sissi ja Mikko leikkaavat suurinta leipää ikinä. Olikohan se viis kiloa. Sissin ystävän lahjoittama. Sissin takana on myös hurja määrä tiedottamista, joka meitä kovasti hämmensi ja teki kiitolliseksi.Kiitos myös Albertolle
.


Paikallistelevision kuvaaja.Ihmisiä ja kohtaamisia.
Rannikon televisioon Kaisan runoja suomeksi ja italiaksi.

 

Kiitos taiteilija-galleristi Donato Rizzi ja hänen perheensä.

Terveisin Marianne, Kaisa, Mikko ja Juho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti